Foto’s van de kids, mooie reizen en bijzondere gebeurtenissen wilt u natuurlijk het liefst ophangen aan de wand. De afbeelding moet natuurlijk helemaal tot zijn recht komen, maar hoe zorgt u hier nu eigenlijk voor? Het is belangrijk dat u de juiste lijst met de goede afmetingen kiest. Fotolijsten komen in allerlei verschillende maten, maar er zijn een aantal standaard afmetingen die vaak worden gekozen. 

Standaard fotolijsten

Foto’s en posters zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. In veel gevallen is het mogelijk om hier de juiste fotolijst bij te vinden. Het enige wat u hoeft te doen is het opmeten van de afbeelding in centimeters. Vervolgens is het bij Fotolijsten-Boetiek mogelijk om een fotolijst te zoeken op basis van uw fotoformaat. Heeft u bijvoorbeeld een foto van 13x18cm? Dan bestelt u de lijst met dezelfde afmetingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een grotere lijst aan te schaffen, zodat u een passe-partout kunt gebruiken. Een passe-partout zorgt er namelijk voor dat uw foto of poster beter tot zijn recht komt. 

 

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: wat zijn de standaardmaten? De standaard fotolijst afmetingen zijn de maten die voor de meeste foto’s gebruikt kunnen worden. De populairste fotolijsten hebben afmetingen tussen de 10x15cm en 70x100cm. Er zijn echter ook heel veel foto’s, kunstwerken en posters die niet in aanmerking komen voor een standaard maat. 


populairste formaten fotolijsten

Zit het juiste formaat er niet bij? 

Heeft u een afwijkende fotomaat, maar wilt u de foto wel graag inlijsten? Geen probleem, ook voor foto’s die niet in aanmerking komen voor een standaard formaat zijn passende lijsten verkrijgbaar. Het is namelijk mogelijk om een fotolijst op maat te bestellen. Deze wordt dan speciaal voor u gemaakt en het is zelfs mogelijk om zelf het materiaal en de kleur te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een houten lijst met een stoere beton kleur. Houd er wel rekening mee dat niet elke fotolijst op maat is te verkrijgen. Daarnaast is het ook mogelijk om een passe-partout op maat te bestellen. Dit is bijvoorbeeld handig als u een grotere fotolijst dan het formaat van uw foto hebt aangeschaft. 

Verschillende formaten: een collage

Heeft u foto’s of posters met verschillende formaten? U kunt ervoor kiezen om lijsten met verschillende maten aan te schaffen, maar het is ook mogelijk om een multi-fotolijst te gebruiken. Op deze manier kunt u meerdere foto’s in een keer presenteren en creëert u een prachtige eye-catcher voor aan de muur. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw vakantiefoto’s? In een collage kunt u alle mooie foto’s kwijt en wordt de sfeer op de juiste manier overgebracht. Ook is het mogelijk om zelf de kleur, het materiaal en het aantal foto’s die u in de lijst wilt plaatsen te bepalen.