Producten 1-20 van 115

2 3 4 5
Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Fotolijstjes kopen

Fotolijstjes zijn er in heel veel verschillende soorten en formaten. Wat is nu belangrijk bij het kopen van fotolijstjes? Om te beginnen is het kiezen van het materiaal belangrijk. Houten fotolijstjes en aluminium fotolijstjes koopt u indien u voor kwaliteit gaat. Vind u kwaliteit en duurzaamheid wat minder belangrijk dan kunt u voor een wat betaalbaar fotolijstje gaan. Denk hierbij aan onze kunststof fotolijstjes. 

Bekijk hieronder ons zeer ruime aanbod met rechthoekige fotolijstjes. Klik op de afbeelding van de fotolijst van uw keuze en selecteer hierna op de productpagina uw gewenste formaat. Al onze fotolijstjes worden aangeduid in fotomaten. Dus heeft u een foto van 20x30 cm? Koop dan een fotolijst 20x30.

Het bepalen van de juiste maat voor uw fotolijstjes

Welk formaat fototlijstje moet ik kopen? Als eerste bepaald u of u mét of zonder passe-partout wilt gaan inlijsten. Als u enkel uw foto wilt inlijsten zonder passepartout dan is het heel eenvoudig. Heeft u een foto van bijvoorbeeld 15x20 cm? Dan bestelt u een fotolijstje 15x20. Onze fotolijstjes worden dus aangeduid in fotomaten.

Wilt u toch inlijsten met een passeparotut? Als we dan uitgaan van dezelfde fotomaat 15x20 dan dient u dus een groter fotolijstje te kiezen dan het formaat van uw foto. Kies dan een standaard formaat fotolijst dat ongeveer 3 cm rondom groter is. Zo heeft u een passepartout rand van 3 cm breed rondom uw foto. Dit is bij een formaat 15x20 foto een goede verhouding. In dit geval zou u dan kunnen kiezen uit onze fotolijstjes 20x25, 20x28 of misschien zelfs een 20x30 fotolijstje. In deze fotolijst gaat dan een passepartout met een buitenmaat 20x25, 20x28 0f 20x30. De binnenmaat oftewel de uitsnede is dan 15x20. 

U kiest dus naar eigen inzicht een fotolijstje 20x25, 20x28 of 20x30. Vervolgens gaat u de passepartout bestellen. Dit doet u op onze passepartout op maat bestelpagina.